Sjøfartsdirektoratet melder at det blir stadig mer populært å ta båtførerprøven i Norge. Flere ønsker å kjøre båt om sommeren, men skal du føre en fritidsbåt med lengde over 8 meter eller med motor større enn 25 hestekrefter, må du ha båtførerbevis. Hos Maritim Kompetanse har vi et dyktig team av erfarne sjøfolk som ønsker å hjelpe deg med å bestå båtførerprøven, og samtidig gjøre deg forberedt til trygg og sikker ferdsel på havet.

Ulykker skjer ikke – de forårsakes

Forebygging gjennom kunnskap, ferdigheter og gode rutiner er den viktigste og beste måten vi har for å unngå ulykker. På våre kurs lærer du derfor den nødvendige kunnskapen som legger til rette for god forebygging slik at du alltid kan ligge et skritt foran. Dersom du likevel skulle utsettes for et uhell vil vi utruste deg med den nødvendige kunnskapen for å takle slike nødsituasjoner òg.

Kurs for alle – uansett behov

Vi har hele 25 kursplasser og testsentre i hele Norge – fra øst til vest og fra sør til nord. Hos oss kan du ta nettkurs, fysiske kurs eller en kombinasjon av dem. I 2020 åpnet Sjøfartsdirektoratet opp for å ta båtførerprøven hjemmefra, slik at dersom du ønsker det kan du ta hele båtførerkurset og -prøven fra din egen sofa. Kursene tilbys både på norsk og engelsk, og det er ingen krav til forkunnskaper. Vi kan også tilpasse løsninger for grupper og organisasjoner som ønsker å ta kurs sammen.

Lang erfaring

Maritim Kompetanse har drevet med opplæring av båtførere siden tidlig på 2000- tallet. Dette gjør selskapet til den aktøren med mest erfaring i bransjen. Instruktørene er selve navet i selskapet, som med sin faglige integritet og lidenskap for båtliv, har utdannet over 30.000 båtførere over hele Norge