70 23 90 10 (hverdager 08:30-15:30) post@maritimkompetansenorge.no

1. Drenering
Sjekk at alle dreneringene på båten er åpne slik at vann enkelt kan renne ut. Dersom dreneringene er tette av blader, rusk eller frost så bør dette fjernes.

2. Fortøyning
Båten bør fortøyes godt. Dersom tauverket er slitt eller morknet så bør det byttes ut. Det kan også være lurt å ha ut noen ekstra fortøyninger og gjerne doble opp desse. I tillegg til dette så kan det monteres strekkavlastere på tauverket.

3. Tilsyn
Det bør holdes tilsyn med båten gjennom hele høsten/vinteren. Dersom du ikke har mulighet til å gjøre dette selv så bør du alliere deg med andre.

4. Snømåking
Dersom det skulle komme endel snø, så bør båten måkes fortløpende slik at det ikke blir for mye tilleggsvekt i snøen.

5. Frostsikre
Når båten skal stå ubrukt og det i tillegg kan bli minusgrader kan det også være lurt å tømme eventuelle vannsystemer. Dette kan for eksempel være rør, ferskvannstank eller septiktank. Det kan også være lurt å ha frostvæske i toalett og vannlåser.

6. Unngå fuktskader
Fuktskader kan forebygges ved å ha god utlufting. Det er også mange som går til innkjøp av fuktslukere.

Det kan også være ett tips å forberede båten til neste sesong før du legger den til vinterlagring. Da vil du forhåpentligvis få litt mindre å tenke på når det blir varmere i luften og du kjenner at det rister i sjøbeina.

Benjamin, Maritim Kompetanse