70 23 90 10 (hverdager 08:30-15:30) post@maritimkompetanse.net

PRAKTISK BÅTKURS

Har du fullført vårt intensivkurs i Båtførerprøven og ønsker innføring i håndtering av fritidsbåt i praksis? Eller ønsker du et bedre grunnlag for å kunne bruke din fritidsbåt på en trygg og forsvarlig måte? Vi tilbyr nå praktiske båtførerkurs til de som ønsker en innføring i håndtering av fritidsbåt i praksis. Mange ser behovet for dette for å føle seg trygg når de tar med seg familie og venner ut på tur eller har planer om å legge ut på lengre turer med egen båt.

Vi tar for oss følgende tema

  • Manøvrering til og fra kai
  • Ankring
  • Sjømannskap, fortøyning og knuter
  • Motorlære
  • Mann-Over-Bord (MOB)
  • Praktisk navigasjon i fritidsbåt
  • Nattnavigasjon (krever mørke/skumring)
  • Navigasjonsinstrumenter (med innføring i GPS, kartplotter, ekkolodd, Radar etc.)
  • Sikkerhet om bord og utstyr

Hvor kan vi delta på dette kurset?

Grupper kan gjerne slå seg sammen og leie instruktør som holder undervisning i deres båt, uavhengig av hvor du bor i landet Dette blir både effektivt og målrettet mot den båten du skal bruke. Varighet på et slikt kurs vil bli etter deres ønske og avtales på forespørsel. Ta kontakt på maritimkomp@gmail.com for et tilbud.

Vi har også egen båt for praktiske kurs

I Ålesund og omegn har vi mulighet til å stille med egen båt, der vi tilbyr kurs på ca. 6 timer der vi tilpasser innholdet etter deres behov. Båten vi bruker er en 39 fot seilbåt. Båten er romslig og sjødyktig og et flott utgangspunkt for en lærerik dag på sjøen. Vi kan godt legge opp til lett seilteori om ønskelig eller bare bruke den for motor dersom seil ikke er av interesse. Maks antall deltagere på dette kurset er 6 personer. Pris 800 per pers. Listet til venstre finner du de tema vi tar utgangspunkt i å gjennomgå under dette kurset. Hvert enkelt kurs blir tilrettelagt etter kundens behov.

SRC/VHF KURS

SRC/VHF brukes av mange mennesker i ulike yrkesgrupper som: boredekksarbeidere, hjelpearbeidere, beredskapsarbeider, båtførere med flere. Radiosystemet er påbudt på yrkesfartøy og frivillig/vanlig på fritidsfartøy.

FØRSTEHJELPSKURS

Førstehjelpskurset er tilrettelagt for kunder som tar vårt båtførerkurs. Hvert sekund teller når man kommer opp i en ulykkessituasjon. Forskjellen mellom liv og død kan ligge i førstehjelpen som ytes på stedet innen ambulansepersonell når frem.

PRAKTISK BÅTKURS

Har du fullført vårt intensivkurs i Båtførerprøven og ønsker innføring i håndtering av fritidsbåt i praksis? Praktisk båtkurs gir deg et bedre grunnlag for å kunne bruke din fritidsbåt på en trygg og forsvarlig måte.